Chipsätardags

Japp. Nu är det dags för chipsen att slinka ner i magen igen . Hihi ! Jag åt två äckliga smörgåsar nyss, bara för att jag var tvungen att äta något, för att sen kunna äta chips.  :D  Jobbat hela dagen idag, vovven har vart med, så snäll så snäll. Vart ute & gått endel, gick en långpromenad innan vi skulle till stallet, eller a vovvsen fick ju sitta i bilen då . Han vovva lite på Beauty idag, haha. Men inte så farligt. . Tränaren kolla även Beauty lite, & hon sa att de är nog mest en sträckning som gör henne seg . Så de är bara skritta på nu några dagar till & se om de lättar. Tränaren fråga mig även hur gammal jag är. Jag sa först 'ja vafan är jag, så funderade jag... 'Jag blir 23' svara ja. A så fortsatte vi snacka. Sen när jag åkte hem, så blev min hjärna helt skev. Sa jag 23 ? Blir jag verkligen de. Hur gammal är jag egentligen!! HAha har jag ens fyllt 22 ?? , sen fick jag tänka på älsklingen, hur gammal han är. Men då blev de ' har han fyllt 21 ?' haha heeeeeeeeeeeeeeelt skevt! Fick tänka på min bror tillslut, å han blev 26 i februari & jag är 3 år yngre, då insåg jag att, jag blir ju faktiskt 23. FAN va knäpp hjärnan kan bli ibland. Jag visste ju men ändå blev de helt black i skallen! hahaha :D Kul !
Sen väl hemma, så ställde jag mig i duschen, har inte duschat hemma på år & dar. haha, gör de jämt hos morsan när jag hämtar hunden . Men så idag åkte jag ju direkt hem, eftersom jag redan hade med vovven . Å ja, satan va kallt de var att duscha. Ingen brännande värme, snyft!
HAAa nu räcker de va, chips på g .baii

MÄÄÄN

hallå va seg jag är på att skriva här då ! Minns inte va jag skrev sist, å jag orkar inte kolla heller. . haha
Jaja igår & idag har jag vart med älskipälski, käkat tacos igårkväll, till frukost, & här sitter jag nu igen , fast själv & äter. . möölar in i munnen, cpgott! Kollar även Efterlyst, eftersom jag redan sett Greys Anatomy avsnitten som går på tv, så äre Efterlyst som gäller. hehe , fick dock se att ett nytt avsnitt Greys fanns, så det blir de att kika på sen. Har även missat den nya serien, Off the map . Så den får jag väl börja kika på snart med, eftersom de samma som gör Greys serien , om jag inte fattat fel.. Åh nu luktar de fjärtrud här, CASILLAS bajshål som gasat lite! Blää . Casillas bantar förtillfälligt, eller a jag försöker , o försöker promenera lite mer. Så pruttar han väl av de nya fodret & lite gurka o majs. haha . Å hästen då, hon pruttar ganska mycket på mig också, dofar inte heller julgran. MEN hon är söt! Tyvärr hände de en liten olycka i söndags. . . Det börja ju snöa på eftermiddagen, jag skulle rida i ridhuset. Men tydligen va de sjukt jobbigt med att se snön trilla utanför ridhuset. (De är en öppen sida ut från ridhuset, så man kan se ut) Så antagligen var de därför de va jobbigt i huvudet för henne . Skulle longera henne lite lugnare, men ickeeee, hon fick ett skutt iväg & ramla omkull på vänstersidan , min lilla gumma. ÅH så irreterande, när hon blivit bra igen sen förra gången. Nu är hon jävligt stel igen, vet ej om hon är halt. Men hon verkar inte ha ont iallafall . Ska kolla henne i morgon igen. Skritta lite förut iallafall . Så de kan gå, icke kul, men ibland händer bara saker!

Yeey fortsätta äta nu . Bai

Söndag

1 timma framåt också. Klockan är 11:47 egentligen  . Hatar när man ska ställa om & grejja. Hellre att de va som förut, eller att de är så här hela tiden  .. Krångligt & byta för hjärnan!
Happ  . Igår spenderades dagen hos mor&far, jag hjälpte till att elda grejjer, körde traktor & lekte pyroman wiehoo . Sen spelade vi kort jag,morsan & brorsan, ovanligt ? Nej . Jag vann, ovanligt ? Nja :> hehe.. SEn blev det även lite Wii !
Så vid 8 kom älsk , käka pizza & blega tv, spela klädpoker, jag vann heeela tiden . Yeey han stack nyss hem. Så ska käka pizzan som va kvr sen igår, sen blir det väl hem till morsan. Sen till hästen & grejja, ska mocka åt den gamle ägaren också . Så kommer väl ta ett bra tag. MEN de baara göra på ! Sen ikväll blir det till Trollhättan & kolla film med E & S . baaaaaai

Tillbaka

från vad, verkligheten ? haha, näe men har inte orkat skriva här, har haft ganska fullt upp .
I måndags jobba jag 9-18,30, sen träna jag dressyr klockan 20 -20.45 . Var hemma ganska sent :) Deckade när jag kom hem. Tisdagen var samma, jobb till klockan 18 . Sen hoppträning kl 20 . Så var hemma sent den dagen också. Men det gjorde inget, huvudsaken var att träningarna gick bra, eller bättre än vad det brukar iallafall. Så de va skönt! :)
När jag kom hem va jag ju jävligt trött kan man säga, så la mig i sängen, käkade snickers. Sen kom jag på att jag ooooooooorkar verkligen inte borsta tänderna, å inte släcka lampan. Men ta av mig kläderna skulle jag ju gjort ? Men näe jag somna o vakna klockan 05, då hade jag byxknappen öppen , haha hade somnat innan jag tagit av mig. SMART . Då va de bara upp o pessa o borsta tänderna, sen gå lägga sig & sova 5 timmar till ;)
Då va de ju onsdag, så runt 11 började jag första promenaden med hunden, tog 45 min  . Va gött trötta när vi kom tillbaka, men de va bara köra på . Iväg o lämna vovvsen hos farsan vid 1. Sen iväg till stallet. Så kom hovslagaren vid 14 typ . Skodde hästen, sen va de bara klä på hästen alla grejjer & ut på en runda. Sen hem till vovven & så gick vi 2 km . Gaah va cptrött efter de. Men in i duschen bara & göra sig i ordning för skulle på bio 20:20 i Vänersborg. Men med lite missförstånd från älskling & mitt sega huvud så åkte jag 19:45 hemifrån. Gasade som fan, så va i Troll 20.05 iaf, trots den jävla stormen. haha men såklart så insåg jag ganska snart att vi inte skulle hinna. Så jag älsk & sandra stack till grillhouse, dela en pizza, & tjöta lite.  Yeey de va väl den kvällen .. .


Här kommer sena bilder på morsans födelsedags tårta haha..
Mammas marrängtårta








Bottnar sockerkaksdel:

Bottnar marängdel:

Fyllning:

Gör så här:

Rör margarin/smör och socker till en jämn smet med elvisp. Tillsätt bakpulver. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör smeten porös.

Rör i mjölet och till sist mjölken.

Bred ut smeten antingen i en långpanna ca 20x35 cm eller 25x30 cm klädd med bakplåtspapper eller också i två runda formar med löstagbar kant (smörjda och bröade om det inte är teflon) ca 20 cm i diameter. Gör du tårtan i långpanna får du en rektangulär tårta.

 

Gör rent visparna. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa marängmassan några minuter.

Bred marängsmeten ovanpå smeten i långpannan/runda formarna.

Strö över mandelspån om du vill ha det.

 

Grädda tårtan mitt i ugnen i 150 grader i ca 45 minuter. Låt tårtan kallna helt innan du tar loss den från pappret eller lossar kanterna på formarna.

 

Vispa grädden till fyllningen och ta fram frukt eller bär.

 

Om du gjort kakan i långpanna: Dela tårtan på mitten. Flytta försiktigt den ena bottnen till ett fat.

Om du gjort kakan i rund form. Ta försiktigt loss den ena bottnen från formen med hjälp av en stekspade och flytta den till ett runt tårtfat.

 

Bred på grädden på bottnen och fördela frukt/bär.

Lägg på den andra bottnen (ta försiktigt loss den också).

 

Förvara tårtan i kylskåp. Tårtan bör ätas samma dag, annars sjunker den ihop en del och blir inte lika tjusig eftersom grädden i fyllningen gör att marängen i den understa bottnen smälter.




Jag gjorde 2 stycken såna här & la på varandra för att den skulle bli större :)
banan o grädde, sen klart.  gööööööööööööööööttt! bai

morsning korsnin

Här är man uppe med tuppen . Vid 6 gick jag upp . Är gött trött nu igen dock, hehe . Var ute & gick 2 km med morsan o vovven nyss . Underbart skönt väder nu på morgonen också, bra med ny luft :)
Ska dra & käka frukost nu, magen är inte i form, men äta bör man göra ändå .
baii

Blubb

Radera de jag nyss skrev, för det behöver egentligen ingen veta  . haha :D
JAJA, idag fick jag ju med morsan till stallet, så jag red en stund på min lilla beauty , sen så gick vi ut på en skogspromenad. Så de va skönt, för idag är vädret otroligt skönt :)
Sen när vi kom hem, blev det käk & kortspel med brorsan. Efter de blev det ut & lägga ett spår till vovvsen. Å guuudars va han blev galen, när jag bara la godiset i en burk & gick ut. Han skällde & yla som ett as inne sa morsan. haha :D Så lycklig var han för att få spåra. Göllevovven! Sen gick vi ut & gick spåret, å promenera en lite bit. Å nu sitter jag här & luffar. Är lite småtrött faktiskt! Morsan o vovven ligger på övervåningen o vilar tror jag, ska nog gå upp o skrämma dom nu. hih .
Förresten, i torsdags fick jag så jävla klart för mig om en viss person,  så jääääävla skönt att få höra de från någon annan , att de är fel på den & att jag inte ska ta åt mig, men de har jag inte gjort, bara skrattat för mig själv egentligen, men skön känsla ändå att man kan andas ut .. ) som sagt man kan inte tycka om alla !
Så de slutar vi detta inlägg med. BAJS på er :)

duusch


Godmorgon

Idag ska det bli många +grader. Typ 8 var det väl. Det har börjat tina lite nu ser jag på bilen. Ska iväg till stallet om någon timma, mammi följer med också. :) Sen i eftermiddag vet jag icke vad som händer. Lite kortspel & annat gött kanske! Skönt att det är helg nu iallafall!
bai

Trött

Trött som en gnu! Vill sova i 100 år som törnrosa & bli väckt av en köss av älsk . hehe
Noe de blir väl dags för sängen strax. Eller jag ligger ju redan i sängen , men dags för att söva då !
Dagen har gått fort, var ju med vovvsen i trestad vid 9,20, där han fick vaccinationen mot kennelhosta. Nu har dom ju ändrat den så man tar den i nosen istället, som typ nässpray. Fick klagomål att han va lite tjock också, MEN DE VEEEEEEEEEET JAG . Han kommer bli tunnare nu i vår,sommar. . Men inte så lätt! Är glad att han la på sig lite i början efter kastreringen, eftersom han var som en jävla pinne förr. Men nu väger han för mkt deee gör han :)
Har även gett han avmaskning nu, så kanske det ligger en spya i sängen snart ?haha, förhoppningsvis inte !
Näe nu slutar jag skriva. baiai

14e Mars

Var igår, idag är det 15 mars. Men igår glömde jag ju sääääga att min lilla pluttvovve fyllde 3 år! STOORA KILLEN 21 år, han har nu gått förbi Stefans ålder. haha :>




Jag tog kort på han igår, när han öppna sin present & filma de. Men såklart glömde jag min sladd idag igen, fast denna gången i salongen. SMART! Han fick iallafall en tvättbjörn eller bäver, va de nu är. haha:> Den knastrar i hela kroppen & svansen pruttar & ena tassen piper & någon grejj i huvudet piper. Den var mycket uppskattad, speciellt när det knastrar i den, de låter som han käkar chips hela tiden ^^ Gölle, sen fick han lite ben osv också. De va nog också uppskattat !

Annars idag har jag jobbat bara, gick fint. Sen va jag & red också, gick fint det med. Så nu sitter jag här & käkar snickers, 3 stycken har jag ätit. :/ Inte så smart! Men gott .
Det blir väl sängen om en liten stund, ska ju upp rätt tidigt i morgon, även fast jag är ledig. Ska iväg till Tresda djurklinik för att vaccinera vovvsen mot kennelhosta. Ska va där 9:20, så blir att åka i tid..
baaaaaaaaai
Får hämta den i morgon då.. Sitter förtillfälligt här

Måndagkväll

Ja då var det ny vecka, Måndagen är snart över. Trodde det skulle vara jobbigare att gå upp i morse, för att jobba. Men det gick bra, dagen gick bra.
Helgen gick fort över, eller a hela min lediga vecka gick ju jävligt fort öveer! I torsdags sov jag ju hos emely, vi var i sandras lägenhet & blåste ballonger & måla plakat några timmar. haha det var skojjsigt. Å sandra & kristina blev nog lite förvånade iaf, förhoppningsvis. haha :> 50 ballonger blåste vi upp, eller 49 blev de, jag råka göra sönder en . Min älskling var också med & blåste ballonger. haha, trevligt! Sen gick jag & emely hem till henne & söv. Fredagen så träffa vi ju sandra, fick kolla massa bilder från thailand. Jättemånga bilder, så de va skoj. hehe . Sen vid halv 4. skulle jag & älsk dra till Lidköping för & köpa present till morsan. Men då börja min bil krångla igen, lampan börja lysa till motorgrejssssssssssbajjs. Så de fick bli en present i grästorp istället. Sen hem & göra lövbeff i vitlöksås & spaghetti . Drack lite morgan, sen somna jag stenhårt efter älsk åkt hem . Lördagen var jag iväg & red en sväng , sen hem till morsan , duscha spela kort, sen baka jag en jävligt god tårta. hihi . Mormor brukar göra den tårtan, så jag tänkte nu kommer jag förstöra den helt . Men den blev suuuuper :p
Mammas marrängtårta/ pinccotårta. Eller va den heter . Kommer bilder någon dag, glömde visst sladden hos morsan förut. Så de får bli en annan dag. . Yeey  . Lördagskväll tillbringades iaf hemma hos mor , smörgåstårta, chips, captain morgan, tårta , melodifestivalen, kortspel .Underbart! Sen att älskipälski sov hos mig var ju ännu bättre också . YEAH! Det var helgen de. Söndagen har jag inget att säga om :)

baiii

Todelooe

Sitter hemma hos Emely & käkar smörgås, nam nam . Klockan har gått jävligt fort & jag har lite syrebrist . Vi har sniffat tushpennor några timmar samt andats för mkt. :D  Snart blire väl en film & möla i sig massa godis & chips. Sen deckar jag nog, för man känner sig lite seeeeg i hjärnan . Min gosegrisvovve ligger här på golvet & han är nog också seg i hjärnan :p


Lite gamla bildern på plutten .
Här är morsan som hälsar på den lille 4veckorskillen :>

Dags att hämta 8veckorskillen


Är så jävla glad att jag fick just denne valpen. Jag fick ju inte välja utan, jag fick den som inte hade blivit vald. Dom va ju ändå 9 valpar. Så jävla tur jag slapp välja. hehe för jag fick ändå den bästa ;D !



baiiii

På lördag

fyller mammsen år. Så i morgon ska jag & älsk dra till Lidköping & fixa såna här för det har hon önskat sig. Iallafall en , men brukar ju finnas ihopplockade små korgar ibland , så de blir nog bra :)
Ska även försöka göra någon tårta på lördag. Men vet inte vad än. Mammas Marrängtårta , Snickers ? humm vet icke än , kanske hittar något annat.


Gääsp

Då var det morgon igen. Gud va trött & gäspig jag är. Men de bra att komma upp lite tidigare också, så hinner man få gjort lite grejjer. Eller va fan ska jag göra ? Inget, jag stod ju & baka silviakaka & typ 30 muffins med glasyr sent igårkväll. Så jag behöver inte göra så mycket nyttigt idag faktiskt.;) Ska iväg till stallet om några timmar, ska nog hinna med några promenader med vovven idag också . Åker till Trollhättan senare, så då får gossen följa med. Till denna dam ska jag till sen 


Yeey och i morgon kommer denna dam hem



ännu mer yeeey . haha. Den här bilden på Sandra la jag ut på lunarstorm när bilden va ny typ 6 år sen :> haha! Då komenterade en snubbe kortet å skrev typ ' varför do ligga sådär, do får inte ligga så, haha & massa annan skit . Kneppt !


baai

Ledig onsdag

kanske jag inte ska säga, eftersom jag är ledig heeeela veckan . Men tyvärr går den ju så snabbt & jag gör inget direkt kan jag säga. Är så sjukt trött nu när jag är ledig, så jag vilar mest, hehe ! Men det behöver jag verkligen! Vädret slår om som vanligt till äckligt, men va ska man göra åt saken ? Inte ett piss, försöka le & tänka att snart är de vår. hahahahah fyfan va ruttet, HIT med den bara!
Ska bege mig till mor & far nu med vovven, lämna han där & sen iväg till hästen. Ska ha hoppträning idag, kommer la gå lika uselt som varje gång, haha men va gör man, man kämpar pååå ! Jag måste ta tag i min egna vilja nu, & inte fega så jävla mkt. Bara för man trillar av så fuckar de systemet i hjärnan, gaah! Upp & kör bara, & sparka sig i röven slå sig i ansiktet & ha kuuul! Det är ju så de ska vara ! :D
Jaja, dags att borsta tänderna nu känner jag. Usel smak i keften utav mat.

Igår fick jag även igång den gamla stationära datan , haha fan va jobbigt & stirra på en sån. Å speciellt bära den, så jävla tung, väger ju bly! Men kul vart det ju iaf när man fick kollat igenom alla bilder & shit. Så nu har jag alla bilder på min lilla Casillas & Fernando :> Samt lite på älsk & gamla kort på vänner .
Lägger upp några här i ett annat inlägg.

baaaaaaaaai

Morning

Uppe med tuppen ? Nästan . Jag kikade ju på greys igår & åt popcorn. Satte på ett till avsnitt & sen vaknar jag 02:30 av att datan blinkar. Men jag tänkte' jag stängde ju av den'  haha men de hade jag inte gjort, jag hade somnat till hela avsnittet . Jöses ! Men har kikat färdigt det nu, mkt mkt bra! Solen sticker fram nu också, så om en stund blir det väl en promenad med vovven . Men han sover så skönt med sin nalle just nu, så vill inte väcka han nu ;D hih .

bai

Nyborstade tänder & nypoppade popcorn

JA de är väl en bra kombination ;D Är hemma hos mor&far nu, var här vid 22:30 , har käkat mat & laddat ner lite greys nu som jag tänkt kolla på. Jag kollade i morsans skafferi, men hon har aldrig något götttttt hemma längre. Så jag gick & borsta tänderna. Men när jag stod där med borsten i munnen så kom jag ju på, POPCORN finns : p Så nu är dom poppade & klara, å de är bara sätta igång GREYS ANATOMY , wiiiehoo!
Dagen har annars tillbringats hemma hos Emely . Jag & vovven åkte dit igårkväll & sov över. En liten söt lägenhet har hon skaffat sig. Å jag har redan lagt små bomber i hennes toa , haha men va gör de, den ska ju ändå bytas :) inte sant, eller intressant kanske ? ;D haha ! Vid halv 2 så käkade vi i salladstället på torget, sen efter de åkte vi tilll Uddevalla/Torp . Där fick jag inhandlat lite mer hästgrejjer . Ett par nya ridstövlar, har inte haft stövlar på flera år. Idag så kändes dom lite stela & ont gjorde de efter ett tag, men dom mjuknar väl & formar sig efter mina fötter&ben snart . Tränade för Marie idag, såååå snäll & förstående är hon, bättre tränare får man nog leta efter! Så trots stormen som dök upp denna kväll så gick det ganska hyfsat idag :)

Nä de va allt för mig, innan jag somnar å popcorna blir inte uppätna . BAI

Morning

Solen har börjat lysa idag också. Hejja! Snön smält bort med dig ! Men det tar tid här hemma hos mig i skogen iaf, på baksidan är det en jävla driva.. Men men den försvann ju förra året iallafall :) Så då borde den ju göra det i år också!
Gårdagen spenderades med att sova till halv 12, deeee ni! Sen gick jag o vovven hem från morsan, fick städat här hemma lite. Sen gick vi tillbaka hem till mor & far . Då bytte jag om & stack till stallet. Va ute på en långritt , tog nog minst 1 1/2 timme iaf. Sen va man gött mör i benen . Sen hem till mor & far, å åkte med dom till mormor & morfar.  Fast gick av vid Shell & köpte godis, sen promenerade jag & vovven till mormor,morfar.  haha så jävlar va jag rörde på mig igår:p Men det behöver verkligen Casillas nu. Han har blivit så jävla fet över vintern! Inte bra!
Jaja annars idag så har jag vaknat upp med älskling , som fortfarande ligger & sover. Ska gå hoppa på han snart & säga att vi skaaaaaaaaaaaaa se vampire diaries nu . 3 sista avsnitten har jag fixat nu . Så hu har vi att kika på. Får la försöka göra någon frukost utav de lilla jag har hemma. Kakorna står framme iallafall, dom kanske också mättar ^^

yeeeeeeeeeey !BAI

Lalaaa

Kom nyss hem från mor&far. Var där & kollade Bröderna Karlsson igen. haha så kuul & fuul är den ! :>
Vad har jag ätit idag egentligen... Smörgås med skinka, 1 bulle,1 dubbelnougat 1 snickers, tacopaj som var över sen igår, 1 hård kaka, 1/2 snickers igen, tacopaj,glass,chiips och nu TANDKRÄM :> Haha vadå röten mage i natt. Men vem bryyr sig, ingen mer än Casillas som kan sniffa på mina prötts i natt , hehe eller jo dom i drömmen kanske . .
Fick även badat Beauty förut, shit va jag försökte skynda mig, hon tyckte inte det var jääääätekul, men lite skönt var det nog. :) Svårt att få en häst torr bara, torka först med en gummiplatta sen med stålskrapa/svettskrapa , 3 handukar. haha men ändå va hon lite fuktig. Fick palta in henne i täcken . Så förhoppningsvis blir hon inte sjuuuk nu , var väl inte görkallt just nu. Men vädret varierar ju så jäkla fort så de vore ju typiskt om de blev sviiinkallt inatt. :/ Jaja ingen ide att älta saker man gjort som sagt , framåt framåt bara !
I morgon är det fredag, jag säger bara fredag! Frågan är, är jag ledig nästa vecka ? :S

baaaaaaaai

Tjena

Så nu funkar bloggen ?
JAg jobbar egentligen, men fick svänga iväg hem för att hämta ridgrejjerna hos morsan. Skickade ett sms igår till henne o ett idag, att hon skulle ta med dom. Men icke sa nicke, 'jag har inte hört något' NE men kolla då lilla mamma. haha :D  Jag började även halv 9 idag, jippi för att gå upp tidigare än vad man brukar, jippi . Not !
Aja fixar ut en film här nu om det funkar på mina skeva skivor.
Jag & älsk kollade nämligen Bröderna Karlsson igår, hade inte sett den innan, bara hört att den skulle va bra. Å jäävlar va rolig den var för att va svensk. haha :> Så kolla på den gott folk om ni inte gjort de förut.

baai

RSS 2.0