äckliga

äckliga fitt kuk jävels skap försvinn ur allas liv, snälla?! Försvinn..
Jag sa till M , snart åker man dit själv, för nu är de fan 3e personen i släkten på så här kort tid. . Öppna brevlådan förut, ett brev, ha va är de då. Jo brev om kallelse, jag vet att alla får de & att de är jättebra att dom skickar. Men nu?, jag orkar inte läsa mer om skiten, jag orkar inte höra mer just nuuuu!
I morgon är inte heller någon rolig dag, ska man gå runt & vänta & vänta & vänta & samtidigt jobba. Men man kan ju inte göra mer än att hoppas & att gud är snäll, men de är du väl ? .


Tur jag har världens bästa sällskap här bakom mig i soffan. Min fina Casillas, underbara hund! Tacka fan för att han finns. Världens bästa :D Å igår behövde jag inte fundera över att byta namn på han heller. Han rädda ju faktiskt 2 straffar, så han förtjänade iaf 2 hundben,. Men dom har han inte fått än :p
Synd bara att dom andra nervspelarna inte kunde skjuta in mål!! Så bajsen musen vann tyvärr iaf, så de va ju mindre roligt när man försökt hålla uppe ögona hela matchen . haha. Så kan de gå!

Baibai.






Morning,middag

GÄSP . Känns som jag inte får någonting gjort idag.. Har iof vart i lidköping & köpt lite grejjer på granngården . Sen vilat lite. Å nu upptäcker jag att de regnar.. Jag som skulle göra hagen klar.. Men de är la bara ge sig ut & se glad ut. Något ska man ju göra.. haha :> Funderar även på att dra till ica & se om mitt paket från hööks har kommit. Vill typ ha grejjeraa o se om dom va fina . Paketet var skickat för 2 dagar sen, så de borde ju va framme . Men ingen som skickat något. :p Behöver la ändå ner till Gräs & köpa vitlöksbröd, för dee e jag sugen på, så får jag la slänga ihop någon körvsallad med spalaghetti . Gäsp.. ÄR gött sugen på rida också.. Hoppskutta & träna dressyr.. Saknar det mycket !  Om de kommer ut en levande fölis ur beautys mage är jag mycket GLAD! Sen efter de får vi se va som händer :)
Hepp höpp.
Gillade inte  maggio i början.
Men nu är hon bra bra bra ! :)

godnat

Sa en bli 'blondd' igen eller.?. haha NEJ, då går mitt långa hår av. Å så som jag sparat i 3 år, sen jag klippte av mig . Men lite roligt va de, de kändes tjockt o gött då minns jag iaf..:P




'

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrym

<3



Gokväll

ligger & blegar på greys anatomy & slaffsar i mig kakor. Tur att jag har någon bredvid mig som äter upp allt på beskvin förutom bottnen på den:D Resten kvittar ju, bara äckligt !
Inge särskilt bra på tv idag, så får bli ett avsnitt till tror jag. Är ju ledig i morgon, så behöver ju inte gå lägga mig så tidigt, men blir ändå så jävla trött.. Inte så konstigt när man är igång hela dagen lång . Så är de väl för alla, om man nu inte har världens överenergi, men den tycker jag att jag aldrig har nu för tiden;P eller så har jag den jämt, för jag är ju aldrig still ? haha. .    YEY men på dagen ska man inte va still, då ska de va fullt upp. Å natten ska man sova, såå äre bara vettöö .
I morgon blir det att försöka göra klart den nya hagen till hästarna. Får nog försöka mig på att slå ner stolparna, istället för att trycka ner dom med traktorn .Är ju så jäkla mjukt i backen, så blir ju bara massa äckliga spööör i backen annars. Har även inhandlat massa ringsolators & ny tråd, så de är ju bara köra på tills de är klart.
Tyckte de ryktades om lite regn även i morgon, men idag blev de ju bara några droppar . . .Förväntade ju mig att de skulle regna mer så hästapollarna hade ju regntäckena på sig. Men men bättre ifall de skulle kommit.

Ha nu va de väl sluttjötat för idag..
btw , Marie kom in med min klänning idag. Å den va mycket grönare än va vi trodde ja, , o lite grönare än på den här bilden jag tog också. Men jävligt fin var den iallafall. SÅ jag är helnöjd! Dock behöver den nog kanske sys upp lite längst ner. Jag klarar nog inte att gå i huuur höga klackar som helst, så att jag inte trampar på den . .Men de löser sig nog! :)






bai


pringles

pringels har rullat ner i magen, så nu är den mätt. Å onder så blir la att lägga sig & vila snart en stund innan jag drar & nattar hästarna . Ett jävla sketväder de ska vara då, kaaaaaaaaaaaan det inte bli varm vår nu. Å typ tassa på i väldig fart till JULI . Längtar som en tok efter lillplutt! Å i juli blir det ju även bröllop. Klänningarna kom i fredags. Har inte vart & hämtat den hos Marie än, & inte sett den. Men färgen skulle tydligen va mycket grönare än vad dom trodde, men de blir säkert bra ändå :) Mycket som händer. Ska ju även flytta till farmors hus. De heter fortfarande farmors hus, å de kommer de nog göra bra länge. Blir alltid' ska vi gå in till farmors ,farmors hus, inne hos farmor. Tiden går & nu är det väl snart en måndad sen begravningen var. Men hon har de bra där uppe i himlen, hon borde haft många soldagar nu iallafall, så som de har regnar här nere :) Men jag hoppas hon uppskattar att vi flyttar in där. MEn hua, så mycket saker hon har. Kommer ju ta lång tid innan det mesta är ute. Förhoppnings vis är de klart innan slutet på juni , för då försvinner detta kalla svinhus .. Näe men nu funkar de ju, har endast tjocktröja o pjamasbralls, å ja fryser ej . HEJJA :>
Har kikat lite vampire diaries nyss, dreglat lite smått sådär som vanligt. huhu,  har även kommit in i greys anatomy igen, å ja de e fortfarande grymt bra serie. Sen skulle jag ju börja se alcatras, stavning ? A men de har jag inte hunnit än. Men den finns ju i programbibloteket i tv, så bara att kika när jag hinner.. YES . nu blev de lite för mkt tjöt. Ska lägga mig & kika på lite eurovision låtar nu i 1an.
BAIIIIIIIIIII

Freiiiiiidag

Trevlig helg sup & svälj . Jag ska nog supa på mjölk idag & käka lite pannapytt . Sen somnar jag säkert som vanligt...Kanske klarar hålla ut hela lets dance. :)
Annars har la dagen vart lagom trökig, med regnrusk hela hela dagen! Stackars tottos, som ville jättegäääärna komma in ikväll :) Fast de går la ingen nöd på dom, som får mat 5 gånger om dagen & dom var inte ens blöta under täcket när dom kom in, eller jo den lilla hade väl några streck, men min brud va helt torr under. Sen hade jag haft tid & vart hemma så hade jag väl kanske tagit in dom tidigare, de brukar jag göra annars. Men dom skiter ju hela tiden, så de bästa är ju om dom kan gå ute så mycket som möjligt :) Men nu är de helg, så är de likadant i morgon, så får dom allt tassa in .
I morgon ska jag ner till grästorp & fika med mina troll , ett troll fyller år snart :> Sen på eftermiddagen ska jag gå på fotboll med min älskade morfar & heja heja hejaaaa påååå! Hoppas dom vinner i morgon nu då!
Sen söndag tillbringas väl på tävling med kusinen, som vanligt är de regn när jag ska med henne.. haha jaja god helg på er.

bai



Color Bug

Yes. Color Bug kom ju för ett tag sen.
Men ingen som vågar testa ? hehe. . Synd att det inte kommit i fler färger än dom här tre. Men kanske fixar dom det också tillslut ? :>

<3

sötaste ungarna ! haha

svin

Fin häst. Som dom säkert tjänar pengar på ? MEN så jävla svinigt mot hästen. Minst 50 piskrapp över ansiktet på gubbarna skulle dom ha.. Finns måttlig träning för piaff..

Ledig

Tänkte jag skulle göra massor idag när jag är ledig. Men hamnade här, & orkar inte göra något just nu.
Får väl bli en sväng bort till Söderqvist & köpa hästfoder, som snart är slut. Nu går det åt extra mycket när damen äter som ett hus. Känns inge vidare väder & va ute i, kallt & jävligt. Känns som de kommer regna, men vet inte ? Blir väl säkert när jag & Marie ska ut o rida, men finns ju regnkläder iof:)
Yey.. Så fick man reda på att nästa vecka, kommer det bli en bra dag eller en dålig dag, jag hoppas på en bra dag<3 !!
haha m , lite balans kanske .

Hellu

Va äre för dag. . Tisdag. Veckorna rullar på. Å idag är det förhoppningsvis bara 76 dagar kvar tills min efterlängtade fölbebbe tittar ut! Hoppas sista tiden går fort nu, men hon/han får gärna stanna där tills tiden är ute, så den blir färdig bakad riktigt. Längtar ! :) Har kommit på 2 stycken namn. Så får vi se om något utav det passar.
För en stund sedan, snöade det, nu är det sol igen. MAJ , då kanske det blir riktig vår? :>
I morgon är jag ledig, å då blir det väl att fortsätta med hagen jag började & göra i söndags. Ska väl även hinna med en ridtur hos marie. Den stackarn fick ju varmt te över sina ben/fötter. Så hon har gått med svullen fot & äckligt stora vätske blåsor. . I fredags red vi ut. Då fick hon rida barbacka & endast raggsockor. haha :) Söndagen skulle hon ju tävlat, men eftersom inte fossen gick i någon sko, blev det ingenting.
Denna helgen blir det väl att följa med kussan till Alingsås, där hon ska tävla båda hästarna .
Fullt upp jämt, å de är skönt, som fan !
Sitter även nu o kikar på breiviks rättegång lite, nu kom jag nog in i när de va lunchpause, så har bara hört lite som dom talat om . Jag säger bara sjuk person, inget friskt där inne i huvudet inte . Tycker så synd om alla anhöriga som behöver sitta där & se på den fule jäveln! Han vill ju sitta i fängelse, men släpp ut han istället. Så får vi se hur många dagar han lever. I ett fängelse får dom väl ingen pina ? .
AAA. HEJ
Denna skicka brorsan i morse till mig .. haha

Solbränna = skit ?

Ulf Wester vid strålningsinstitutet chattade med läsarna om solning

Nettan säger: Jag anser att det är bättre att sola med måtta i ett solarium, utan att bränna sig, istället för att ligga och pressa på stranden där du inte har en aning om vilken styrka det är på strålarna, vilket brukar leda till att man bränner sig...

 

Ulf Wester säger: Det är bättre att inte sola sig brun alls. Varken sol eller solarium är bra att bli brun av. Huden blir inte brun för att den vill vara vacker, utan för att den vill skydda sig mot något skadligt.

 


 

 

 

Solen tar allt fler svenskars liv

Sommar, sol - och hudcancer. Trots att solen är en känd riskfaktor solar svenskarna lika mycket som förut. I år beräknas 500 svenskar dö av elakartad hudcancer, konstaterar Cancerfonden i en ny rapport.

För många vintertrötta svenskar är solen det självklara resmålet på semestern. Men solandet har en mörk baksida: cancer i huden.

-Trots att svenskarna är väl medvetna om riskerna, så visar forskning att vi inte har ändrat vårt beteende, säger Yvonne Brandberg, professor i vårdvetenskap vid Karolinska universitet i Solna.

De senaste 20 åren är hudcancer den cancerform som ökat i särklass mest av alla tumörgrupper. Varje år drabbas runt 40 000 svenskar och av dem får knappt 3 000 diagnosen malignt melanom, vilket är den mest elaka varianten.

-Det beror på solandet, men också på att vi inte går och undersöker hudförändringar i lika hög utsträckning som vi gjorde förut.

Fler män än kvinnor drabbas och ju högre socioekonomisk status, desto större är risken.

Den mest sannolika förklaringen till det, enligt Yvonne Brandberg, är att personer med en god ekonomi också har råd att vara lediga och åka på solsemester.

 


 

 

Många tycker att de ser fräschare ut med lite solbränd hud. Så fort solen tittar fram så vänder vi våra ansikten mot solen för att fånga solstrålarna. Men solens strålar kan också vara skadliga. Här får du råd om hur du solar säkert.

Vill du bli brun utan risk för hudskador eller hudcancer bör du sola försiktigt. Extra försiktig ska du vara om du har mycket ljus hy. Bränner du dig i solen ökar risken för att du ska drabbas av hudcancer senare i livet.

Den bruna färgen är kroppens naturliga skydd mot solens skadliga strålar. Du kan långsamt vänja huden vid solen genom att vara ute mycket under vintern och våren.

Förebygg solskador

  • Barn under ett år ska inte utsättas för sol överhuvudtaget. Håll barn i skuggan i mesta möjliga mån.
  • Undvik att smörja in hela kroppen med solskyddsfaktor på små barn. Välj i första hand heltäckande kläder som solskydd för barn och komplettera med solskyddsfaktor (SPF).
  • Använd solglasögon. Även billiga solglasögon skyddar ögonen.
  • Undvik solen när den är som är mest intensiv mellan klockan 11 och 15. Du kan även titta på din skugga. Är den kortare än du själv är solen stark.
  • Vill du sola, välj förmiddagar före kl 11 eller sena eftermiddagar efter kl 15.
  • Sola korta stunder åt gången och undvik att bli röd.
  • Undvik att använda parfym när du solar. Gäller även Eau de Toilette.
  • Har du anlag för soleksem, var extra försiktig med solen.
  • Använd i första hand luftiga bomullskläder och solhatt som solskydd.
  • Använd solskyddsmedel som ett komplement till kläder. Använd rikligt med solskyddsmedel på de ställen du smörjer in dig.
  • Kom ihåg att smörja in fötter, ovansidan av händerna, på och bakom öronen och vid kanten av badkläderna.
  • Vind, vatten och små lätta moln tar inte bort UV-strålning. UV-strålar tränger igenom vattenytan. Du är därför inte skyddad mot UV-strålning när du badar.
  • Kom ihåg att smörja ett nytt lager med solskyddsfaktor efter att du badat, torkat dig med handduk eller svettats mycket.
  • Kontrollera UV-index regelbundet.
  • När du ska välja solskyddsfaktor - titta på förpackningen och välj en sort som har hög skyddsförmåga mot både UVA och UVB.
  • Söder om Alperna kan man bli bränd även i skugga och mulet väder.

Olika hudtyper

Det pigment som gör huden brun heter melanin. De som lätt blir bruna har anlag för att bilda mycket melanin. De har också ett bättre skydd mot solljus. En ljus och solkänslig hud tål inte hur mycket sol som helst, trots att den har fått färg. En ljushyad person som befinner sig vid ekvatorn behöver alltid skydda huden.

Det finns sex olika hudtyper hos oss människor. Har du ljus hud tillhör du hudtyp 1, 2 eller 3. Dessa hudtyper är de som främst behöver skydda sig mot solen.

Om du har känslig hud och vill se brun ut utan att riskera skador kan du använda olika kosmetiska produkter, som till exempel solpuder och brun-utan-sol-produkter.

Solarium

Solariesolning är konstgjort solande. UV-strålningen från ett solarium utsänder tre till fyra gånger mer UVA-strålning än solen under sommarhalvåret i Sverige. Solariestrålningen är därför inte bättre än solen, bara annorlunda. Den kan till och med vara lika stark som tropisk sol.

Det är en myt att man kan vänja huden i solarium inför sommarsäsongen. Tyvärr kan vi inte träna huden i solarium. Den bruna färg vi får i solarium är ytligare och har inte samma kvalitet som den vi får naturligt utomhus. Färgen du får i solarium är missvisande, eftersom den kan göra att du tror att du har en naturlig solbränna och därmed har ett naturligt skydd. Men brunheten från solariet döljer hudrodnaden man får i solen. Alltså försvinner den normala varningssignalen som talar om att det är dags att ta en paus i solandet. Solariesolning gör inte heller att det bildas D-vitamin i huden.

Att sola i solarium kan öka risken för att drabbas av hudcancer. Det är därför klokt att helt undvika att sola i solarium. Solariestrålning har klassats som cancerframkallande av världshälsoorganisationen (WHO).

För vissa personer är det extra viktigt att helt undvika att sola i solarium:

  • du som är under 18 år
  • du som har många födelsemärken
  • du som har ljus och känslig hy.

Solskydd

Det bästa skyddet är naturligtvis att undvika solen helt eller att använda heltäckande kläder. Men visst kan vi vistas i solen utan att vi utsätter oss för alltför stor risk. Bara vi är försiktiga. Det bästa skyddet är kläder. En vit t-shirt har till exempel solskyddsfaktor sju och jeans solskyddsfaktor 1500. Solskyddsfaktorn är ett mått på hur väl solkrämer och solstift skyddar huden från att bli röd.

Solskyddsmedel kan du använda när du inte kan skydda dig på annat sätt. Använd minst solskyddsfaktor 15. Välj en sort som är vattenfast och som både skyddar mot UVA och UVB. Solskyddsfaktorn försvinner när du svettas, badar eller torkar dig med en handduk. Smörj därför på ofta och mycket. Undvik däremot att smörja in hela kroppen på små barn. Kläder fungerar bättre.

Solglasögon

Med solglasögon skyddar du dina ögon bra mot solens strålning. Även billiga solglasögon blockerar UV-strålning. Välj solglasögon som även skyddar dina ögon från sidan. Undvik solglasögon med blå glas. De ger inte bra skydd. Barns ögon är känsligare än vuxnas. Låt därför även dina barn använda solglasögon.

Solning och läkemedel

Vissa läkemedel kan i samband med solande ge hudrodnader och blåsor som kan leda till pigmentförändringar. Exempel på sådana läkemedel är vissa antibiotika och en del antiinflammatoriska medel. P-piller och östrogen ökar däremot inte solkänsligheten, men kan påverka pigmentet något. Fråga din läkare om du är osäker.

Solsveda

När du har bränt dig har huden fått för mycket UV-strålning. Huden tar skada. Då uppstår en rodnad som kallas för erytem. Man kan säga att solsveda är en slags lindrig brännskada. Huden blir röd, varm och svider. I värsta fall bildas det även blåsor.

Vissa människor kan få soleksem. Det är en överkänslighetsreaktion mot solens UV-strålning.

Visserligen klarar huden att reparera det mesta, men den glömmer aldrig en brännskada. När du blir bränd i solen ökar risken för att du ska drabbas av hudcancer senare i livet. Störst är denna risk om du blir bränd som ung. Solbränna gör också att huden åldras snabbare.

Efter att du blivit bränd i solen är det viktigt att huden får vila från sol tills huden är reparerad. Det kan ta flera dagar.

Läkemedelsråd vid solsveda

Har du bränt dig kan huden kylas med kallt vatten eller med ett kylande liniment. Solsveda kan lindras med hydrokortison som också hjälper mot klådan vid soleksem. Är solsvedan mycket svår kan du ta ett smärtstillande medel.

 

Mycket text, men mycket sanning . Å min hud tillhör den sämsta hudtypen, därför brukar jag passa mig ganska mkt för att va i solen. Ligger helst inte ute o steker, för de händer inget ändå, mer än att jag får kliande svinprickar eller röd hud. :> Å de spelar ingen roll om jag smörjat mig eller inte smörjat mig.
SÅ 50 i solskyddsfaktor är de enda som funkar hyffsat . Å endel smörjer sig inte alls, för då tror dom inte att dom kan bli bruna? Men de blir man om man har rätt hudtyp, endel blir mer , endel mindre, o vissa inget alls.
Finns ju ioförsig bra brun utan sol nu för tiden, så känner man för att se lite brunare ut om man ska på något speciellt, så är de ju bara ställa sig i en dusch. . Man behöver ju faktiskt inte se ut som Björn Ranelid efteråt :D Men gå slänga sig i ett jävla solarium, uuusch skulle aldrig göra de. bli instängd i en burk, då hade jag fått panik. haha.
Men de märker jag bland många, alltid den där tävlingen ' ska vi se vem som e brunast'?
eller så säger man, ska vi se vem som blivit mest brännskadad av solen ? :>
Å så kan jag säga, jag blev född till ett vitt jävla spöke, inte så mkt att göra åt. Men vissa tycker om mig ändå tror jag;) haha.  De va förr när man var yngre, som man va avundsjuk på andra som alltid blev bruna, men nu förtiden bryr jag mig inte. Har viktigare saker för mig än att stirra mig blind på min hud.
Cancern finns ju i släkten ändå, så man behöver ju inte utsätta sig för de mer än nödvändigt iallafall .
HAAA DE

tjingpling

pliong. Då va påsken snart över, har typ inte ätit någon påskmat direkt? haha skönt! :p
Fick grillat i helgen & käkat massa annat. Fredagen spenderades i falköping med kusinen, som tävlade. Då snöade det som fan där borta, mkt mer än här hemma. Kallt å jävligt! Men men skoj va de :)
Lördagen spenderades hemma hos marie & daniel. Lite lerduveskytte o tjöt. Mkt trevligt. Missade dock alla duvor iår. Förra året prickade jag iaf 1 på marken, men i år, inte ens på marken, luften är ju ännu svårare. :p skyller på att jag ser så dåligt. haha!
YEY . I morgon är det jobb igen, lika bra de, blir änna rastlös & gå hemma för många dagar. :>
bai

haha glömde ju tanta


Pruskiluskan

askedaskegodag .
Sitter här med fiskbullar på gaffeln, gillar inte....men de går ner å är säkert jättenyttigt ? haha
Yey . Lyssnar dessutom på sköna canal+ reklam låten !

Inte länge tills fotbollen börjar, typ 27 juli eller något ? hmm har jag för mig..
jaja. nu är de iallafall bara några timmar kvar, sen går man på påskhelg! Gött som fan .
Imorgon blir det nog att åka med kusinen på tävling en sväng & se deras lillplutta skutta över 1.20 . Så de blir nog nice :) Något ska man ju göra när man är ledig. Tyvärr brukar det alltid bli lite för mkt, som vanligt.. :P
BAI

:


April

april din dumma jävla ynkliga sill. Näe :> Fick ni lurat många igår ?
De fick jag, som alltid. Men inte emely direkt, hade tydligen dragit samma i flera år, så får väl komma på något bättre till nästa år då . haha ;> !
Sist jag skrev va de ju begravningsdagen, å den gick bra! Skönt att den var avklarad, farmor fick massor massor med blommor! Å jag hade bra stöd med mig!
Jobbigt & träffa massa folk, som man knappt känner & aldrig sett förut. Men men de fick ju gå också!
De va de. .
Helgen tillbringades hemma & borta. På lördagen blev de promenix med mikaela & doggen. Samt MASSA med fika, fan va mätt jag var efter de! Å väl påväg hem, så skickade min kusin sms & fråga om jag ville med till Ldkp & kolla hästhoppning . Hennes tränare skulle tävla. 1,30 & 1,40 klass. Hon va nolla i båda klasserna & vann första. Så de va mycket trevligt! Så jäkla höga hinder, när jag gick runt där bland alla hinder, så blev man nästan lite skrajj. Hehe . Men de hade allt vart sköj & få hoppträna lite igen, va ju något som jag älskade när jag var mindre. Mycket mer än dressyr. Men min kära tokiga pålle förstörde lite av min känsla för hoppning, kan man säga. haha . Jag hann ju knappt aldrig se hinderna förrän hon va över & stuckit åt helvete. haha :> Jaja, de får bli senare igen. En sak i sänder.
exakt 3 månader kvar tills mitt pluttiga föl kommer ut. Så nu får jag fundera mycket på namn. ;P
Tillbaka till helgen...när jag kom hem därifrån ldkp, så stack vi till mormor&morfar & käka kvällsmat. Å söndagen tillbringades på kalas & pizzakväll med dom bästa. . säger de igen. MÅSTE helgen gå så fort..
Men denna veckan blir ju nice. Fredag,lördag,söndag,måndag ledigt ! :)
bAI

RSS 2.0