Tillbaka
I måndags jobba jag 9-18,30, sen träna jag dressyr klockan 20 -20.45 . Var hemma ganska sent :) Deckade när jag kom hem. Tisdagen var samma, jobb till klockan 18 . Sen hoppträning kl 20 . Så var hemma sent den dagen också. Men det gjorde inget, huvudsaken var att träningarna gick bra, eller bättre än vad det brukar iallafall. Så de va skönt! :)
När jag kom hem va jag ju jävligt trött kan man säga, så la mig i sängen, käkade snickers. Sen kom jag på att jag ooooooooorkar verkligen inte borsta tänderna, å inte släcka lampan. Men ta av mig kläderna skulle jag ju gjort ? Men näe jag somna o vakna klockan 05, då hade jag byxknappen öppen , haha hade somnat innan jag tagit av mig. SMART . Då va de bara upp o pessa o borsta tänderna, sen gå lägga sig & sova 5 timmar till ;)
Då va de ju onsdag, så runt 11 började jag första promenaden med hunden, tog 45 min . Va gött trötta när vi kom tillbaka, men de va bara köra på . Iväg o lämna vovvsen hos farsan vid 1. Sen iväg till stallet. Så kom hovslagaren vid 14 typ . Skodde hästen, sen va de bara klä på hästen alla grejjer & ut på en runda. Sen hem till vovven & så gick vi 2 km . Gaah va cptrött efter de. Men in i duschen bara & göra sig i ordning för skulle på bio 20:20 i Vänersborg. Men med lite missförstånd från älskling & mitt sega huvud så åkte jag 19:45 hemifrån. Gasade som fan, så va i Troll 20.05 iaf, trots den jävla stormen. haha men såklart så insåg jag ganska snart att vi inte skulle hinna. Så jag älsk & sandra stack till grillhouse, dela en pizza, & tjöta lite. Yeey de va väl den kvällen .. .
Här kommer sena bilder på morsans födelsedags tårta haha..
Mammas marrängtårta
Bottnar sockerkaksdel:
Bottnar marängdel:
- 4 st äggvitor
- 2 dl strösocker
- ev. ca 35 g mandelspån
Fyllning:
- 3 dl vispgrädde
- färsk frukt eller bär t.ex: skivad banan, jordgubbar, blåbär, hallon
Gör så här:
Rör margarin/smör och socker till en jämn smet med elvisp. Tillsätt bakpulver. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör smeten porös.
Rör i mjölet och till sist mjölken.
Bred ut smeten antingen i en långpanna ca 20x35 cm eller 25x30 cm klädd med bakplåtspapper eller också i två runda formar med löstagbar kant (smörjda och bröade om det inte är teflon) ca 20 cm i diameter. Gör du tårtan i långpanna får du en rektangulär tårta.
Gör rent visparna. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa marängmassan några minuter.
Bred marängsmeten ovanpå smeten i långpannan/runda formarna.
Strö över mandelspån om du vill ha det.
Grädda tårtan mitt i ugnen i 150 grader i ca 45 minuter. Låt tårtan kallna helt innan du tar loss den från pappret eller lossar kanterna på formarna.
Vispa grädden till fyllningen och ta fram frukt eller bär.
Om du gjort kakan i långpanna: Dela tårtan på mitten. Flytta försiktigt den ena bottnen till ett fat.
Om du gjort kakan i rund form. Ta försiktigt loss den ena bottnen från formen med hjälp av en stekspade och flytta den till ett runt tårtfat.
Bred på grädden på bottnen och fördela frukt/bär.
Lägg på den andra bottnen (ta försiktigt loss den också).
Förvara tårtan i kylskåp. Tårtan bör ätas samma dag, annars sjunker den ihop en del och blir inte lika tjusig eftersom grädden i fyllningen gör att marängen i den understa bottnen smälter.
Jag gjorde 2 stycken såna här & la på varandra för att den skulle bli större :)
banan o grädde, sen klart. gööööööööööööööööttt! bai